SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Contact

Buitenplaats Weelzicht
Zuiddijk 2
4317 NC
Schuddebeurs (Noordgouwe)
Nederland
E-mail
info@weelzicht.nl
Telefoon
+31 6 2838 1297 Whatsapp logo

  Contact

  Buitenplaats Weelzicht
  Zuiddijk 2
  4317 NC
  Schuddebeurs (Noordgouwe)
  Nederland
  E-mail
  info@weelzicht.nl
  Telefoon
  +31 6 2838 1297

   Buitenplaats Weelzicht
   Zuiddijk 2
   4317 NC, Schuddebeurs (Noordgouwe)
   Nederland
   Hangmat

   Wapen

   De mythologische waterwolf in het wapen van Buitenplaats Weelzicht symboliseert de eeuwige strijd van de zee tegen het land. De drie goudkleurige golven staan voor de zanderige ondergrond die de omgeving van Schuddebeurs zo uniek maakt in het Zeeuwse polderlandschap.

   Routebeschrijving

   U vindt Buitenplaats Weelzicht in het buurtschap Schuddebeurs – centraal op het Zeeuwse eiland Schouwen-Duiveland. De buitenplaats ligt op een comfortabele afstand van het pittoreske Zierikzee. Alleen de eilandelijke route naar deze exclusieve bestemming helpt u al onthaasten. Of u nu via de Randstad, door Brabant of vanuit Zeeland zelf komt: de weg naar Buitenplaats Weelzicht leidt langs natuurgebieden en uitgestrekte vergezichten. En dat op nog geen drie kwartier rijden vanaf de Rotterdamse Coolsingel.

   Logo
   Historie

   Historie

   Achter de naam ‘Buitenplaats Weelzicht’ schuilt een geschiedenis die net zo rijk is als haar stichters. Weelzicht werd in de achttiende eeuw gesticht door notabelen uit Zierikzee. In deze tijd groeiden de meerdere buitenverblijven in Schuddebeurs uit tot landhuizen – compleet met lanen en vijvers. Ook Buitenplaats Weelzicht diende als paradijselijk buitenverblijf om het lawaai en stank van de stad te ontvluchten.
   Alle oude gebouwen van het complex zijn verheven tot rijksmonumenten – met de schuur als absolute blikvanger. In 2017 begon de herbestemming van Buitenplaats Weelzicht. Alle monumenten zijn in 2018 ingrijpend gerestaureerd en er zijn in de schuur ruime appartementen gerealiseerd.
   Herbestemming van de buitenplaats maakt de cirkel weer rond: het is weer mogelijk om als vanouds te genieten van de rust en de natuur. Noblesse oblige sinds 1785

   Weelzicht Buitenplaats voor mensen die rust zoeken

   Gastvrij en exclusief

   Met de restauratie van Weelzicht houdt familie De Koning het verhaal van deze buitenplaats levend: gastvrij en exclusief. Wij heten u van harte welkom in onze groene enclave in het Zeeuwse polderlandschap. Heeft u een vraag of wilt u uw plannen bespreken? Bel gerust of stuur een mail via onderstaande knop. Zelfs een berichtje via WhatsApp is mogelijk.
   Praktisch en snel!

   Stuur een e-mail

   Reserveren

   Kom tot rust in het bosrijke buurtschap Schuddebeurs. Gun uzelf een exclusief verblijf op Buitenplaats Weelzicht. Geniet van de stilte van de ochtend. Uitwaaien in Zeeuwse polderlandschap of op de brede stranden.

   Reserveer nu uw appartement
   to-topto-top