SEARCH SITE BY TYPING (ESC TO CLOSE)

Skip to Content

Groene oase in de Zeeuwse polder

Uitgestrekte natuur, veelzijdige cultuur en verkwikkende buitenactiviteiten: Schouwen-Duiveland heeft het allemaal. Buurtschap Schuddebeurs ligt centraal op het eiland – op een comfortabele afstand van allerlei prachtige activiteiten. Buitenplaats Weelzicht: de plek om helemaal tot rust te komen.

Eindeloos wandelen of fietsen in de natuur

Het lommerrijke Schuddebeurs alleen al is een aantrekkelijke vakantiebestemming. En dan zijn er nog de uitgestrekte polders die Weelzicht omringen. Hier groeien unieke planten en er leven tientallen bijzondere vogels en dieren. Bovendien ligt Buitenplaats Weelzicht aan een officiële fietsroute die aansluit op honderden kilometers aan fietspaden over het hele eiland. Op een steenworp afstand van uw appartement is een fietsenverhuur aanwezig.

Omgeving fietsers

Luister samen met uw partner naar de stilte van de ochtend. Kom tot rust op de comfortabele bank in uw appartement of stap samen met vrienden op de fiets voor een verkwikkende fietstocht. Proef bij terugkomst het zout op uw lippen.

Historie en cultuur in Zeeuwse steden

Havenstadje Zierikzee ligt op een paar autominuten van Buitenplaats Weelzicht. Ook plaatsen als het historische Veere of het majestueuze Middelburg zijn niet ver weg met de auto. Strijk aan de haven neer op een van de vele terrassen, geniet van de cuisine locale en wandel door historische straten vol monumenten.

Museaal Zeeland

Wilt u echt weten waar u op vakantie bent? Ga dan naar een museum. Want Zeeland kent een roerige geschiedenis – maar liefst acht musea vormen samen de schatkamers van het eiland Schouwen-Duiveland. Bezoek het indrukwekkende Watersnoodmuseum in Ouwerkerk of neem een kijkje bij het streekmuseum Goemanszorg in het naburige Dreischor. Elk museum vertelt zijn eigen verhaal.

Actief in de buitenlucht

De beroemde Zeeuwse stranden lonken, net als de oesters en mosselen die u kunt rapen langs de oevers van de Oosterschelde. In de Grevelingen of in de Oosterschelde is het onderwaterleven een prachtige duiktocht waard. Blijft u liever op het water? Er zijn tal van surf- en zeilscholen waar u materiaal kunt huren of lessen kunt nemen. Kom helemaal tot rust tijdens een sessie op een van de prachtige golfbanen op het eiland.

De oorsprong van de grote weel

In 1530 teisterde de Sint Felixvloed de Zeeuwse kust. Grote delen van Vlaanderen en Zeeland werden volledig weggespoeld. Ter hoogte van buurtschap Schuddebeurs brak de Zuiddijk op twee plaatsen door. Op beide plaatsen bleef een diepe kolk achter: de Grote Weel bij de buitenplaats is een van de twee blijvende restanten.

Reserveren

Kom tot rust in het bosrijke buurtschap Schuddebeurs. Gun uzelf een exclusief verblijf op Buitenplaats Weelzicht. Geniet van de stilte van de ochtend. Uitwaaien in Zeeuwse polderlandschap of op de brede stranden.

Reserveer nu uw appartement
to-topto-top